[Epub] ➠ Kompilasi Travelog ➡ Badrul Hisham – Diclofenac16.us

Kompilasi TravelogBuku Kompilasi Ini Dihasilkan Daripada Gabungan Lapan Pengembara Yang Berbeza Setiap Penulis Mempunyai Latar Belakang Yang Berbeza Namun Mempunyai Minat Yang Sama MENGEMBARA Dengan Gaya Penulisan Tersendiri Setiap Artikel Yang Disumbangkan Mempunyai Kekuatan Jalan Cerita Dan Pengalaman Yang Berbeza.

    10 thoughts on “[Epub] ➠ Kompilasi Travelog ➡ Badrul Hisham – Diclofenac16.us


  1. says:

    Review awal Ada cerita yang menerujakan, ada cerita yang so so Ada cerita yang sekadar di copy bulat bulat dari naskhah lengkap travelog penulis Rasa tertipu di situ Apapun, suatu naskhah yang bagus dalam meraikan scene mengembara yang semakin berkembang di dalam Malaysia Dalam mana kita kekurangan buku buku travelog, 7 Benua hadir memberikan alternatif untuk para pengembara novice memulakan pengembaraan mereka Apapun, jujur aku katakan dalam perspektif ak...


  2. says:

    Hambar tahap maut.Pertama sekali, 7 benua pada judul buku memberi gambaran palsu kononnya seluruh pelusuk bumi dijelajah Sedangkan realiti jauh sekali Sebagai pembaca, sekali lagi diri rasa tertipu sebaik menyedari peratusan besar kandungan buku ini bahan kitar semula daripada buku buku stand alone setiap pengarang yang pernah saya baca.Dari sudut teknikal, ternyata tiada suntingan langsung ekoran lambakan kesalahan ejaan, perkataan berulang serta ayat tergantung Entah mengapa, dalam banyak banyak font atas muka bumi ini, Times New Roman juga yang dipilih Aspek yang sebenarnya mudah dimaafkan andai kata aspek teknikal yang lain terjaga.Lawatan ke China Meor Asyradi the so called Mr Traveller secara rombongan semacam tak padan pula dengan konsep backpacking tujuh penulis yang lain Catatan Wazari Wazir aneh Sekejap aku Sekejap saya Reka susun keseluruhan buku ketara malas bila mana gambar ditempek di hujung bab sekadar cukup syarat Tanpa konteks Malah, ada yang langsung tak relevan Misalnya, foto foto negara lain yang tiada kena meng...


  3. says:

    1 Tujuh cerita daripada tujuh penulis.2 Ada yang copy paste dari buku yang sedia ada Ini mengecewakan.3 Seeloknya, upahlah Editor sebelum diterbitkan.4 Gambar yang dilonggokkan di akhir cerita, bagai tak kena Ada pula gambar yang dikongsi, tidak ada ceritanya...


  4. says:

    Perkongsian mengenai 7 orang pengembara..7 tempat yang berbeza, 7 pengalaman yang berbeza..Seronok membaca kembara orang sebab Sha tak sampai ke tempat tempat macam tu. Pengalaman yang menginsafkan dan juga buat kita berfikir..


  5. says:

    Kisah pengembaraan yang menarik Cuma Aku tak suka apabila gambar diasingkan. Patut biarkan cerita bersama gambar Baru senang pembaca nak bayangkan Memandangkan kami tak pernah sampai ke sana.


  6. says:

    Buku ni dah dibeli 2 tahun sudah.Tapi baru dibaca masa cuti raya ni.Tu pun semangat nak baca lepas member sorang ni upload pasal dia dah ada buku ni juga.Jadi,mood tak nak kalah tu menjadi motivasi.Ada 8 orang penulis dan hanya mempunyai 210 muka surat termasuk gambar gambar penulis sepanjang pengembaraan.Setiap penulis mengembara di negara yang berbeza.Jadi,pengalaman dan cerita setiap mereka adalah menarik untuk dibaca.Ada yang ke Amerika merasai pengalaman di Lembah Mati California dan ribut pasir.Walaupun hanya 3 minit,tetapi apabila pasir dan debu debu kecil melanggar muka,penulis merasakan seperti mukanya seperti dibuat sarang oleh ratusan semut.Tapi secara peribadi,pengalaman yang aku suka untuk baca dan hanyati adalah dari saudara Nordin Yahaya dan Rafiee Ghani.Saudara Nordin mengembara ke Peru untuk menyelami kehebatan Machu Picchu dan kaum Inca.Aku dan penulis berkongsi rasa pelik tentang bagaimana suatu tamadun yang begitu gah dalam bidang pembinaan pada masa dahulu boleh hancur gara gara penjajahan Sepanyol.Adakah kaum Inca terlalu memandang rendah pada kekuatan Sepanyol atau ada lagi cerita yang patut digali Menurut catatan sejarah,kaum Inca ramai yang mari disebabkan penyebaran penyakit smallpox yang dibawa oleh Sepanyol.Pengalaman saudara Rafiee Ghani di Morocco bertajuk 6 kali Yassin.Digelar begitu kerana setelah dibacakan surah Yassin sebanyak 6 kali,barulah saudara Rafiee menemui jalan keluar dari kesesatan.Kisah penul...


  7. says:

    Buku ini mengumpulkan tulisan pendek otai backpackers yang menceritakan sebahagian daripada pengalaman mereka mengembara di pelbagai ceruk dunia Sebenarnya sebaik saja buku ini dibeli, aku terus baca kisah ET tentang perjalanannya dari Gilgit ke Chitral, Pakistan Memang sudah terjebak sungguh aku dengan ...


  8. says:

    Simple, interesting and informative Many photos make the book attractive Yes, i admit that i bought this book because attracted to the photos the places that i wish to visit like Machu Phicu, Morocco, Salar de Uyuni, Mongolia etc The book makes me wonder what ...


  9. says:

    The that you read, the things you will know The that you learn, the places you will go.


  10. says:

    Semua dalam list tak pernah pergi Soon baby, soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *